Behandelingen

Behandelingen en diverse technieken door Tineke de medisch pedicure en vergoedingen van de zorgverzekeraar bij risico voeten.

Als gediplomeerd medisch pedicure ben ik aangesloten bij ProVoet lid nr. 310891 www.provoet.nl en bij Procert ( in het Kwaliteitsregister Pedicures ) van Procert kunt u vinden dat ik een geregistreerde pedicure ben onder nummer 13058, en mijn AGB-code is 96-011241 zodat u in aanmerking kunt komen voor eventuele vergoedingen van uw ziektekostenverzekeraar. Mijn Kamer van Koophandel nummer is 54664330.

De medisch pedicure is breed opgeleid. Zij kan al de zo geheten risicovoeten behandelen. Ook moet de medisch pedicure elke 3 jaar diverse bijscholingen volgen.

De medisch pedicure werkt volgens de code van het voetverzorgingsbedrijf. Dit zijn vastgestelde richtlijnen en weet wanneer de cliënt moet worden doorgestuurd naar de huisarts of de podotherapeut.

De medisch pedicure werkt op doelmatige wijze samen met andere zorgaanbieders zoals bijvoorbeeld huisartsen, diabetesverpleegkundigen, podotherapeuten.

Medisch pedicures die in het kwaliteitsregister pedicures staan, zijn pedicures die voldoen aan de onderstaande eisen;

Pedicure Médique is gespecialiseerd in:

Wat zijn risicovoeten ?

Dit zijn bijvoorbeeld de reumatische voet, de diabetische voet , de spastische voet, de oudere voet en de verwaarloosde voet ( verwaarloosde voet, omdat mensen hun voeten zelf niet meer kunnen verzorgen ).

Diabetes en screening/medische voetverzorging en vergoedingen door zorgverzekeraars.

Heeft u diabetes mellitus vraag uw huisarts ( of diabetesverpleegkundige ) wanneer u in aanmerking zou kunnen komen voor een eventuele vergoeding.

Vraag de vergoeding van de verzekering altijd na bij uw zorgverzekeraar. Deze vergoeding wijzigt jaarlijks.

Reuma en vergoedingen door zorgverzekeraars.

Om in aanmerking te komen voor een vergoeding bij mensen met reuma vraag een verwijsbrief van uw specialist, met daarop de datum waarop is vastgesteld dat u reuma heeft en wat voor soort reuma u heeft.

Vraag de vergoeding van de verzekering altijd na bij uw zorgverzekeraar. Deze vergoeding wijzigt jaarlijks.

Daarnaast heeft de medisch pedicure uitgebreide kennis en ervaring op het gebied van :

Orthesiologie :

Stukjes maken voor tussen de tenen als er bijvoorbeeld weke likdoorns tussen zitten of bij pijn bij hamer- en/of klauwtenen. ( Dit is maatwerk van siliconen ).

Nagelreparatie :

Bij bijvoorbeeld een afgebroken nagel ( als er maar 1/4 deel van uw nagel nog op de teen zit kan er een gel of acryl nagel geplaatst worden. ) Of het verfaaien van een schimmelnagel of u wilt gewoon gel nagels laten zetten omdat u dit mooi vindt

Nagelregulatie :

Bij mensen die last hebben van ingroeiende teennagels, tunnelnagels, knijpnagels of druk in de nagelwal, kan er een beugel op de nagel geplaatst worden om te voorkomen dat deze ontstekingen gaan veroorzaken.

Antidruktechnieken :

Bijvoorbeeld bij mensen met wondjes aan hun voeten. Daarmee vergroot zij de behandelmogelijkheden van complexere voet- en nagelproblemen om onder andere amputaties te voorkomen.

Nagelregulatietechnieken bij :

Ingroeiende teennagels, tunnelnagels ( krulnagels ).

Een nagel waarbij de rand of de punt van de nagel in de nagelplooi drukt en pijnklachten geeft vormt de eerste fase van een ingegroeide teennagel. Daarbij kan zich in de nagelplooi eelt vormen. Men noemt dit stadium : pseudo-ingegroeide teennagel ( bijna ingroeiende nagel ). Bij de volgende fase dringt de nagelpunt in de huid en daarbij kan veel pijn en een uitgebreide ontsteking ontstaan. Meestal treedt het probleem op bij de grote teen.

Met de nagelregulatie kan worden voorkomen, of worden uitgesteld dat de nagelplaat door de chirurg er in zijn geheel wordt uitgetrokken of dat er een deel wordt verwijderd. De nagelregulatie wordt door sommige verzekeraars vergoed.

Een tunnelnagel ( krulnagel ) " kan " weer recht groeien door een nagelbeugel.

Nagelbeugels kunnen niet geplaatst worden bij ontstekingen! De ontsteking moet eerst over zijn. Dit is het terrein van de huisarts !

De meest voorkomende oorzaken van ingegroeide nagels zijn:

Behandeling:

Een pseudo-ingegroeide nagel ( bijna ingroeiende nagel ) kan over het algemeen goed door de pedicure behandeld worden. Hierbij wordt het eelt uit de nagelplooi verwijderd, de zijkant van de nagel verwijderd en de nagel wordt drukvrij. Nadat de pedicure de nagel drukvrij heeft gelegd, dient u uw teen in de gaten te houden. Als er pijn en/of roodheid blijft, moet u drie keer per week een voetbad nemen met de oplossing van zeezout of met Biotex groen, ( Diabeten geen voetbad, raadpleeg uw huisarts ). Krijgt u een ontsteking of vertouwt ( roodheid ) u het niet, raadpleeg uw pedicure vertrouwt zij het niet, verwijst zij u door naar uw huisarts.

Diverse technieken om nagels te reguleren.

Een BS-Spange plaatsen; dit is een bladveerstrip van glasvezel versterkt met Deuroplast ( dit is een kunststoflaagje ). Doordat de beugel terug wil in zijn oorspronkelijke vorm gaat hij licht aan de nagel trekken, hierdoor wordt de nagel rechter van vorm en kan niet meer in uw nagelwal prikken. De beugel wordt bevestigd met 2-seconden lijm. Deze nagelbeugel is geschikt voor Diabetici en Reuma patiënten.

Een Onyclip plaatsen; dit is een strip gemaakt van koud geslagen verenstaal met een speciaal kunststof laagje. De beugel wordt bevestigd met 2-seconden lijm. Deze nagelbeugel is niet geschikt voor Diabetici en Reuma patiënten.

Gorkiewicz Spange (Veertjestechniek ) een nagelbeugel (een draadje dat om de nagel wordt gebogen ) De beugel wordt bevestigd met acrylhars. Deze nagelbeugel is niet geschikt voor Diabetici en Reuma patiënten.

In het begin kunt u een vreemd gevoel hebben aan de bewuste nagel, doordat er iets opzit wat er niet hoort. Pijn mag het beslist niet doen.

Bij deze technieken wordt de druk uit de nagelwal weggehaald zodat de nagel niet meer kan ingroeien of geen pijn meer geeft ( de nagel wordt door middel van de Spange begeleid in de groei ).

De pedicure besluit welke techniek gebruikt wordt.

Wanneer de oorzaak van de nagelafwijking aangeboren is, is het voornaamste doel het steeds terugkerende probleem (pijn) van de in groei te voorkomen. Wanneer men een afspraak maakt wordt in eerste instantie de klacht onderzocht en krijgt u een advies. Het advies is niet bindend.

Bij het maken van de afspraak kunt u eventueel reeds aangeven of u alleen het advies wilt of ook gelijktijdig de specialistische behandeling.

Bij de één blijven de beugels zitten tot ze uitgegroeid zijn en bij de ander vallen ze er "spontaan" vanaf. Hoe komt dit ?

De zuurgraad van de huid speelt een grote rol, ook hormoon wisselingen. Overmatig transpireren, veel douchen, veel met de voeten in water staan, veel zeep gebruiken en menstruatie kunnen de zuurgraad van uw huid beïnvloeden waardoor de lijm niet goed zal blijven hechten.

Ook kan door stoten een beugel er "spontaan" af springen, de nagel is buigzaam en de beugel kan niet zo snel mee buigen. Indien de cliënt te korte/ te puntige schoenen draagt is de kans groot dat de beugel voortijdig van de nagel afgestoten wordt !

Als u uw beugel verliest dan kunt u hem het beste bewaren, als er geen knik in zit kan hij er opnieuw opgelijmd worden. Zit er in de metalen beugel een knik is hij niet meer bruikbaar. Meestal kan de "oude" beugel opnieuw verlijmd worden, wat ongeveer 15 minuten werk is. Bent u de beugel kwijt dan moet er een nieuwe gemaakt worden. Het maken van een beugel vergt ongeveer 30 minuten tijd.

Het knippen van de nagel met beugel moet voorzichtig gebeuren; knipje voor knipje en niet in één keer de schaar of nageltang erop zetten. Knipt men de nagel te ruw (waardoor de nagel vervormt) kan de beugel er spontaan afspringen.

Bij een schimmelbehandeling maakt de medisch pedicure uw voetnagels weer toonbaar zonder gebruik van medicatie. U kan bij de pedicure een anti mycose olie en schoen en sok preventief worden gekocht. Maar, u moet wel iedere dag trouw blijven smeren, dit tot zelfs twee maanden nadat u denkt dat het over is.

Standaard behandeling:

Standaard pedicurebehandeling : Er wordt een anamnese van uw voeten gemaakt; ze worden nauwkeurig bekeken. Voor een optimale hygiëne worden uw voeten gedesinfecteerd met alcohol, 80 %. Uw nagels worden geknipt ( als het nodig is worden ze eerst dunner gefreesd ) en de nagelomgeving wordt verzorgd. Ingroeiende nagels worden behandeld. Ook worden eelt en eventuele likdoorns verwijderd. Ook worden uw nagels en voeten mechanisch afgewerkt met een frees op watertechniek. Na het behandelen van uw voeten zullen ze worden ingecrèmed zodat ze weer zacht en verzorgd aanvoelen. De behandeling duurt circa 45 minuten.

Deelbehandeling:

Dit kan bijvoorbeeld de behandeling van een ingroeiende nagel zijn of het verwijderen van een likdoorn.

Cosmetische behandeling:

Wie gunt dit zijn / haar voeten niet ? Dit is een combinatie van een pedicure / cosmetische behandeling. Uw voeten worden weer als een zonnetje. Eerst krijgen uw voeten een pedicure behandeling, daarna een verwen behandeling. Uw voeten worden gescrubd( verwijderen van dode huidcellen ). Tevens krijgt u een korte ontspannende voetmassage en een warme pakking met heerlijke olie. Daarna worden de nagels al dan niet gelakt en gereinigd. Uw voeten mogen weer gezien worden, vooral met open schoenen. Duur van de cosmetische behandeling is 90 minuten. ( een leuk idee om cadeau te krijgen. )

Harsen:

Wie heeft er geen last van beenhaar . U kunt uw onderbenen laten harsen, uw hele benen en eventueel de bikinilijn. De hars komt uit een roller die over het been gerold wordt. Daarna worden met een harsstrip ( soort papier ) de hars inclusief de haren afgetrokken. Dit is een schone bijna pijnloze behandeling. Mocht u het toch pijnlijk vinden dan kan ik u gerust stellen. Dit wordt na meerdere behandelingen minder omdat de haren dunner worden.

Wat u niet moet doen vóór een harsbehandeling is zonnen of zonnebanken of een langdurig warm bad nemen.

Na de behandeling

De normale tijd tussen twee epilaties is 4 tot 6 weken ( afhankelijk van de haargroei ).

Na een harsbehandeling mag u de eerste 24 uur niet zonnen of zonnebanken. Dit is om de huid tot rust te laten komen.

Contra indicatie voor harsen:

Heeft u last van spataderen of vaatproblemen, eczeem, allergische uitslagen, ontstekingsverschijnselen, psoriasis, infecties, wonden maar ook schaafwonden.

Twijfelt u of uw benen met de hierboven vermelde verschijnselen geharst mogen worden, vraag dan eerst advies aan uw huisarts.

Lakken ( gewoon lak, gel en nailart ):

Wilt u dat uw nagels gelakt worden, neem dan badslippers mee ! Dit om schade aan de lak te voorkomen als u ( te snel ) uw schoenen aantrekt.

U kunt uw lak van thuis meenemen. U kunt ook lak in de praktijk verkrijgen. Ook kunnen we de tenen verfraaien met een leuke sticker en er een topcoat aanbrengen waardoor de sticker beter blijft zitten. Dat mag gezien worden !

Tevens kunnen we uw tenen versieren met French pedicure ( met of zonder sticker ) in wit of in een leuke frisse kleur.

Als u langer van het lakken af wil zijn, kunt u uw voeten laten lakken met gel: met French pedicure of gewoon naturel ( daar kan ook een sticker onder. ). Gel blijft ongeveer 6 weken op uw nagels zitten. Behalve bij schimmelnagels !

Ook nailart kan uw teennagels verfraaien. Keuze genoeg.

Voetmassage:

Deze vindt plaats na de cosmetische voetbehandeling of als er genoeg tijd is na een standaard behandeling. U krijgt een korte ontspannende voetmassage. Of als u het op prijs stelt een extra voetmassage na een behandeling ( u kunt zelf aangeven hoe lang ).

Overig :

Pedicure Médique is aangesloten bij : de geschillencommissie van ProVoet.

Pedicure Médique komt in principe niet aan huis.

Behandelingen : van maandag tot en met vrijdag op afspraak.

De reden dat er geen prijzen op de website staan : Omdat prijzen van producten, behandelingen ( ook door de zorgverzekeraars ) vaak veranderen en dat dan daarom de website ook weer veranderd moet worden, dit is te prijzig. U kunt de prijzen telefonisch opvragen, of in de praktijk te lezen in de prijslijst.

U leest het, genoeg redenen om te kiezen voor een behandeling van Tineke uw medisch pedicure, zowel voor de gewone voet als de risicovoet.